Varför vi väljer talg – ett naturligt val
Talg från gräsbetande djur är ett av naturens mest näringsrika och stabila fetter. Det är rikt på viktiga vitaminer som A, D, E och K, har använts i matlagning i tusentals år och tål höga temperaturer utan att bilda skadliga ämnen.
Till skillnad från industriella vegetabiliska oljor är talg naturligt, oraffinerat och fritt från tillsatser. Det är bättre för både kroppen och smaken – och därför självklart för oss.

RoyalSnacks vs andra chips
RoyalSnacks | "Vanliga" chips | |
---|---|---|
Tillagad i talg från gräsbetande djur! | ||
100% fri från vegetabiliska oljor | ||
Innehåller vitamin A, D, E & K | ||
Gjord på ekologisk potatis | ||
Kan klassas som hälsosnacks | ||
Antiinflammatoriskt fett |
Mer om talg och dess innehåll
Artikel om talg:
Artikel om stearinsyra:
Studier om stearinsyra:
Studier om konjugerade linolsyror:
Varför använder vi talg från gräsbetande djur?


Rik på vitaminer och mineraler
Vår talg från gräsbetande djur är naturligt rik på vitaminerna A, D, E och K – viktiga för immunförsvar, ögon, benhälsa och mer.

Det mest naturliga matfettet
Långt innan vegetabiliska oljor användes var talg en bas i traditionell matlagning världen över. Med hög rökpunkt tål det värme utan att bilda skadliga ämnen.

Fyllig smak av nostalgi
Talg ger en rik och nostalgisk smakupplevelse. Många tycker att våra chips påminner om hur snacks smakade förr – i sin bästa form
Därför använder vi inte vegetabiliska oljor
Vegetabiliska oljor som raps-, solros- och sojaolja innehåller höga halter av omega-6-fettsyror (PUFA) och har kopplats till negativa effekter på kroppen. Studier och experter menar att överdriven konsumtion kan bidra till inflammation och andra hälsoproblem.
Svårt att gå ner i vikt?
Ultraprocessad mat tillverkad med vegetabiliska oljor är ofta framtagen i laboratorier för att vara extra smakrik – vilket gör att vi äter mer än vi behöver.

Problem med magen?
Vegetabiliska oljor kan orsaka inflammation i tarmen och bidra till obalans i tarmfloran, vilket kan leda till matsmältningsproblem och andra besvär.

Kronisk inflammation?
Vegetabiliska oljor kan orsaka långvarig inflammation i kroppen och har kopplats till hjärtsjukdomar och autoimmuna sjukdomar.

