Varför vi väljer talg – ett naturligt val

Talg från gräsbetande djur är ett av naturens mest näringsrika och stabila fetter. Det är rikt på viktiga vitaminer som A, D, E och K, har använts i matlagning i tusentals år och tål höga temperaturer utan att bilda skadliga ämnen.

Till skillnad från industriella vegetabiliska oljor är talg naturligt, oraffinerat och fritt från tillsatser. Det är bättre för både kroppen och smaken – och därför självklart för oss.

RoyalSnacks vs andra chips

RoyalSnacks "Vanliga" chips
Tillagad i talg från gräsbetande djur! cross-circleCreated with Sketch Beta.
100% fri från vegetabiliska oljor cross-circleCreated with Sketch Beta.
Innehåller vitamin A, D, E & K cross-circleCreated with Sketch Beta.
Gjord på ekologisk potatis cross-circleCreated with Sketch Beta.
Kan klassas som hälsosnacks cross-circleCreated with Sketch Beta.
Antiinflammatoriskt fett cross-circleCreated with Sketch Beta.

Varför använder vi talg från gräsbetande djur?

Därför använder vi inte vegetabiliska oljor

Vegetabiliska oljor som raps-, solros- och sojaolja innehåller höga halter av omega-6-fettsyror (PUFA) och har kopplats till negativa effekter på kroppen. Studier och experter menar att överdriven konsumtion kan bidra till inflammation och andra hälsoproblem.